Іноземці зможуть служити в Збройних силах України.

Таке рішення ухвалила Верховна Рада України. За дане рішення проголосували 229 нардепів.

Законопроект дозволяє іноземцям та особам без громадянства в добровільному порядку поступати на військову службу в ЗСУ. Такі громадяни зобов'язані дати офіційну згоду неухильно слідувати Конституції і законам України, а також сумлінно нести військову службу.

Читайте також: Користувачі обвалили реєстр Мінюсту в спробах знайти майно чиновників

При виконанні військових обов'язків такі військовослужбовці повинні носити військову форму одягу, і їм довічно присуджується військове звання. Порядок позбавлення військового звання встановлюється законом.

Популярні новини зараз
Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

При цьому в законопроекті зазначено, що на військовослужбовців-іноземців не поширюється дія закону "Про соціальний захист військовослужбовців та членів їх сімей".

Також, згідно з документом, за вербування і найманство в Україні встановлена ​​кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі на 10 років.