Сьогодні вранці в Кабінеті електронних реєстрів з'явилася нова опція. А саме - можливість пошуку майна за прізвищем. Новинка має такий успіх серед користувачів, що Кабінет електронних реєстрів вже обвалився. Пошук перестав працювати, а в Мін'юсті радять "повторити спробу пізніше".

"З 6 жовтня ми відкриваємо пошук по суб'єктам. Наприклад, якщо в реєстрі нерухомості раніше можна було знайти окремий об'єкт тільки за адресою, то зараз ви можете ввести прізвище і побачити, що дана особа має зареєстрованим на себе на території України", - прокоментувала нововведення заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова.

Проте, проста перевірка показала, що пошук все ж такі не працює. Більше того, Кабінет електронних реєстрів постійно "падає".

За гарячою лінією "Знай" повідомили, що в Міністерстві не очікували такого напливу користувачів.

"В деякі хвилини ми фіксували майже сто тисяч користувачів водночас. Відповідно, наші системи не витримують. Пошук запустили лише вчора вночі, тому бази досі приєднуються, спробуйте пізніше", - заявили на гарячій лінії Мінюсту.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Втім, відгуки користувачів вирізняються радикально.

"Команда нашого центру разом з партнерами з Верховної ради йшли до цього три роки. Окрема подяка Павлові Петренку за круту імплементацію закону. Знаю, що це було нелегко (тому цінуємо ще більше). Працюємо, щоб відкриття реєстру авто та кадастрової карти (в частині власників) імплементували теж так якісно. Тепер сховати корупційне майно буде дуже-дуже складно", - написав директор Центру з протидії корупції Віталій Шабунін.

У коментарях до запису активіста суцільне "не працює", "сервер ліг", "не працює пошук" та подібні відгуки.

"Я б закрив реєстри на тимчасово окупованій території, щоб сепари не використали це для віджиму майна простих патріотично налаштованих громадян", - написав користувач Олексій Олексієв.

Читайте також: Державні реєстри об'єднають під одним дахом

У відповідь на претензії тих, хто все ж зміг скористатися послугою, Шабунін повідомив, що наразі до системи підключений лише реєстр з 2013 року та часткові дані до 2010-го.

Нагадаємо, що раніше в Мін'юсті обіцяли об'єднати 21 державний реєстр під дахом державного підприємства "Національні інформаційні системи". При цьому, інформація про власників земель, нерухомого майна, власників всіх компаній, причетність до судових справ - все це має бути у відкритому доступі.