Петиція про оновлення суддівського корпусу за прикладом патрульній поліції набрала необхідні голоси. Протягом 10 днів на неї має відповісти президент Порошенко, якій раніше фактично підтримав цю ідею.

"Сподіваємося, Президент дослухається до нас і судді типу Царевич, Ємельянов, Вовк та інші "чудові" представники цієї професії, з'являться в залі суду виключно на лаві підсудних!", - повідомили сьогодні у Реанімаційному пакеті реформ.

Саме експерти цього об'єднання ініціювали збір підписів. Активісти сподіваються, що суспільний тиск примусить Конституційну комісію при Адміністрації президента провести справжню реформу, а не законсервувати існуючий стан речей.

"Безумовно, це наша тактична перемога. Тепер президент буде змушений принаймні відреагувати на наше звернення, сподіваємося, що підуть й на поступки. Тому тепер "слідкуймо за руками", бо наразі в офісі Гройсмана фактично саботують розгляд нашого проекту", - сказав "Знай" експерт судової групи Реанімаційного пакету реформ Михайло Жернаков.

Читайте також: Суддів треба набрати наново, а не "переатестовувати" - Тетяна Козаченко

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Експерти нагадують, що місяць тому опитування українців показало, що суддям довіряють лише 5%. Причому 46% опитаних підтримали "радикальні дії задля докорінної зміни системи", ще 40% виступили за "звільнення суддів після розслідувань".

"В Конституційній комісії вирішили направити на експертизу в Венецію й свій й наш варіант. Ти відповіли, що не встигнуть проаналізувати обидва й попросили Гройсмана визначиться, який саме планується приймати. Так от, майже місяць він нічого не відповідає й процес затягується", - зауважує Жернаков.

Нагадаємо, що минулого року Верховна рада вже голосувала за президентський закон "Про суди", який мав розпочати реформування галузі. Проте, на практиці з'ясувалося, що закон містить формальні зміни й не дозволить переобрати суддів.

Читайте за темою: "Адміністрація Порошенка прагне законсервувати судову систему, а не реформувати"