Понад 660 тисяч паспортів з електронними чипами видали в Україні протягом 2015 року. В Міграційній службі очікують, що до кінця року їх отримують більше мільйона громадян.

"Лише в 630 кабінетах з прийому документів для нових паспортів цього року ми видали 665 972 біометрічних паспортів. Наразі громадянин може просто принести свій старий паспорт, здати відбитки пальців, сплатити від 300 до 800 гривень й отримати новий документ - все в одному місці", - заявив "Знай" речник Міграційної службі Сергій Гунько.

Звичайна процедура передбачає підготовку документа за 20 робочих днів, в екстреному порядку це можуть зробити за 7 днів.

Новий документ спрощує перетин кордону, забезпечує захист та відповідає міжнародним стандартам.

"Скажімо, коли Євросоюз запровадив безвізовий режим з Молодовою, ця норма застосовувалася виключно до власників паспортів з чипами", - нагадує Гунько.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Читайте також: Закордонні паспорти подорожчають наступного тижня

Нагадаємо, що з січня 2015 року у українців з'явилася можливість отримувати біометричні паспорти. Внутрішні паспорти протягом двох років замінять на ID-карти, які виглядатимуть як посвідчення водія. Це передбачено Угодою про асоціацію України з ЄС.