Рада Європи очікує швидкого виконання Україною закону, який передбачає реформування Генеральної прокуратури, та звертає увагу на зволікання із виконанням обіцяного.

Про це сьогодні, 18 листопада, заявив у інтерв'ю Deutsche Welle спеціальний представник генерального секретаря Ради Європи, директор з прав людини Крістос Джакомопулос.

"Вже дещо запізнилися у цьому контексті. І я думаю, що саме це і стало причиною заяви президента Порошенка", - сказав він, коментуючи критику президентом України Петром Порошенком роботи Генпрокуратури.

Читайте також: Київ розпочав переатестацію екс-міліціонерів (фото)

Разом з тим, Джакомопулос відзначив готовність Ради Європи надавати Україні всебічну підтримку у здійсненні реформ. Він додав, що Страсбург продовжує довіряти щирості намірів Києва їх проводити.

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати
Показати ще

"Звичайно, що є довіра до України. І ми досі віримо, що реформи будуть втілені швидко. Закон щодо ГПУ, який було прийнято за підтримки Ради Європи, мусить бути повністю втілений у життя. Зараз ми у перехідному періоді", - заявив Джакомопулос.