Верховна Рада в ході впровадження нової електронної системи витратить 90 мільйонів гривень на комп'ютерну техніку, програмне забезпечення та системи захисту інформації.

Про це повідомляють у прес-службі ВР.

"Останні закупівлі серйозного обладнання були 10 років тому. У тому числі, і wi-fi у сесійній залі робився тоді. Більше wi-fi ніде в Раді немає. На сьогодні, абсолютно нові стандарти, нові підходи.

Те обладнання, яке у нас є, не забезпечує вимоги, щоб усі люди могли нормально працювати - як депутати, так і журналісти. Зараз ми хочемо замінити його на нормальне професійне обладнання. Не побутове, а професійне. Якщо взяти залу засідань, то в мережі мають одночасно працювати приблизно півтори тисячі чоловік. Депутати, журналісти, помічники. Тому є підвищені вимоги до обладнання, щоб воно працювало стабільно, без перешкод", - розповів в.о. керівника апарату парламенту Володимир Слишинський.

Нову систему встановлять у 15-ти адміністративних будівлях, що стосуються парламенту, які знаходяться в столиці.

Популярні новини зараз
Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Хутчіш до магазину! В Україні неочікувано "обвалился" ціни на популярні фрукти
Показати ще

Читайте також: У Харківській ОДА ставлять турнікети (фото)

Як з'ясувалося, тендери парламенту передбачають обладнання цілісної системи wi-fi на базі обладнання Cisco, купівлю тисячі нових комп'ютерів з процесором i5-4670 і 8 ГБ оперативної пам'яті, 47 планшетів для обладнання робочих місць в залі засідань погоджувальної ради і придбання іншої техніки.