Марія Артьомова організувала в турецькому Стамбулі продаж одягу, вишитого традиційним українським орнаментом і це мало величезний успіх.

Про це пише Gazeta.ua.

Марія родом із Кривого Рогу. Три роки тому вона вийшла заміж за турка і переїхала в Стамбул. Сьогодні в асортименті українка має сорочки, сукні, краватки, шкарпетки. Продає вироби із машинною та ручною вишивкою. За дитячі вишиванки просить близько 800 гривень, дорослі - 940-1200. Замовлення приймає через соцмережі.

"Три місяці тому мама привезла мені вишиванку, але вона виявилася замалою. То я запропонувала її на одній із зустрічей української громади в Стамбулі. Одразу знайшлися покупці. Питали, чи є ще. Оскільки у моєї подруги є швейна фабрика у Львові, прийняла замовлення. Відтоді все і закрутилося", - розповідає українка.

Спершу Артьомова постачала в Туреччину лише вишиванки - поштою або літаком. Згодом перейшла на краватки, сукні, шкарпетки. Що найбільше вразило, так те що орнамент на одязі найбільше подобається молоді.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Цього року вишивка є в багатьох модних колекціях світових модельєрів. Тому український народний одяг потрапив у тренд. Жінки в Турції теж вишивають, але в національному одязі у них нічого подібного немає. Вишиванки купують турки, одружені з українками", - зізнається Артьомова.

Читайте також: Злата Огневич в США похвалилася вишиванкою за 20 тисяч гривень (фото)

У планах Марії Артьомової влаштовувати виставки-продажі на акціях української громади.

Нагадаємо, ось вже кілька років українська вишиванка є трендом у світовій моді. Свого часу вона з'являлась у колекціях Жана-Поля Готьє, Гальяно, Gucci, Valentino, Dolce&Gabbana.