Туристична індустрія Єгипту так і не оговталася після того, як авіакомпанії з Британії, Росії і деяких інших країн припинили польоти до курортного міста Шарм-ель-Шейх.

Про це пише британська Daily Mail.

Видання відзначає, що кількість туристів до Єгипту за останні місяці знизилася на понад 85%. Щомісяця індустрія втрачає 180 мільйонів доларів недоотриманих доходів.

Найгірше, що влада Єгипту не визнає існування проблем з безпекою і навіть того факту, що літак з російськими туристами, ймовірно, впав у жовтні через бомбу на борту, пише Daily Mail.

Видання наголошує, що в країні пірамід справді є проблеми з дотриманням безпеки, адже навіть металошукачі в багатьох єгипетських готелях не виконують своїх функцій. Не краще з безпекою у аеропортах, де місцеві прикордонники дуже поверхово виконують свої обов'язки.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Видання нагадує, що нещодавня авіакатастрофа над Синаєм - не єдиний трагічний інцидент, пов'язаний з безпекою туристів. Десять років тому 11 британців загинули від рук нападників у Шарм-ель-Шейху. А в 1997 році шестеро громадян Великобританії були серед 62-х туристів, убитих ісламістами під час відвідування Луксора.

Читайте також: Авіація РФ припиняє польоти до Єгипту

Нагадаємо, що державіаслужба вважає, що Україна може продовжувати літати до аеропортів Єгипту. За словами вітчизняного МЗС "зараз безпеку там надзвичайно посилено, а літакам дано рекомендацію оминати Синай". У листопаді в Єгипті відпочивало понад 4 тисячі українських туристів.