На Донбас прибула 62-га автомобільна колона із 40 вантажівок із так званою гуманітарною допомогою, яку відправило МНС Російської Федерації.

Про це повідомляють у прес-службі МНС РФ.

За даними російського відомства, 40 вантажівок везуть нібито "500 тонн гуманітарної допомоги", серед якої переважно продукти харчування.

"Там вантажі в присутності російських і українських представників митних та прикордонних служб відповідно до міжнародного законодавства з доставки гуманітарних вантажів проходять необхідні митні процедури. Дотримуючись вимог, автомобілі МНС Росії заїжджали на контрольно-пропускний пункт з відкритим заднім пологом кузова. Перевірці піддалися не тільки техніка, але і супровідні документи на гуманітарний вантаж", - повідомили представники МНС.

Після перетину кордону "гумконвой" роз'їдеться у двох напрямках, частина попрямує в Донецьк, а друга – на Матвіїв Курган.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Що насправді знаходиться у вантажівках, не відомо, оскільки українські прикордонники не мають доступу до їх перевірки, вони можуть оглядати конвой лише візуально.

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", агресор відправив на Донбас 300 тонн "гуманітарної допомоги", яку українські прикордонники не мали змоги ретельно оглянути.