Три лінії фортифікаційних споруд готові майже на 100%. Загальна їх кількість становить 268.

Про це повідомляє прес-служба Міністерстві оборони.

Радник міністра оборони України Ігор Мельник зазначив, що на їх будівництво держава виділила понад 850 мільйонів гривень.

"Волонтери, як незалежні спостерігачі, контролювали будівництво та доповідали об'єктивну інформацію керівництву держави", - додав він.

Радник повідомив, 600 кілометрів фортифікаційних споруд побудували в найкоротші терміни.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Жодна країна після Другої світової війни, за його словами, не зводила такі грандіозні оборонні об'єкти менш ніж за півроку.

"І все це - в умовах складної економічної ситуації та бойових дій", - наголосив Мельник.

З 268 фортифікаційних споруд 240 будувалися силами облдержадміністрацій. Решта – Збройні сили.

До спорудження долучалися 20 областей та п'ять тисяч будівельників. Крім цього, споруди будували місцеві жителі, що дозволило їм в такий важкий час отримувати в день від 250 до 300 гривень заробітної плати.

Читайте також: Силовики отримали від США військово-польовий госпіталь вартістю $7,6 млн

Представник центрального Управління інженерного забезпечення полковник Сергій Марценюк зазначив, що фортифікації під час випробувань витримали вогонь з усіх видів стрілецької зброї, гранатометів, мінометів і важкої артилерії.

Першу лінію зведених фортифікаційних споруд контролюватимуть військові, а другу та третю охоронятиме Нацгвардія.