Представники "ЛНР" вважають, що офіційний Київ ставить під загрозу виконання пункту мінських угод про обмін полоненими.

Про це передає УНН.

"Мінські угоди - гарний ґрунт для миру. Один з пунктів, який керівництво України не виконує і ставить під загрозу зриву - це обмін полоненими. Обмін полонених" всіх на всіх ", передбачений Мінськом-2, виявився неможливим через спроби українських колег нав'язати свої умови", - сказала Ольга Кобцева, представник "ЛНР" в робочій підгрупі з гуманітарних питань та обміну військовополоненими Контактної групи.

Читайте також: Терористам наказали взяти в полон українських офіцерів для обміну - Грицак

Вона додала, що остання невдала спроба обміну полону 17 серпня була зірвана з вини української сторони.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Тричі протягом місяця ми за попередньою домовленістю привозили полонених військовослужбовців ЗСУ у встановлене місце, але тричі українські переговорники без пояснення будь-яких причин не виконували умови обміну", - сказала Кобцева.

Нагадаємо, що 21 серпня представники "ЛНР" в рамках програми обміну полоненими продовжать пошук українських військовослужбовців, які вважаються зниклими безвісти.

Як повідомлялося раніше, за інформацією народного депутата Ірини Геращенко, в полоні бойовиків на Донбасі залишається 167 українців.