В анексованому Криму місцева поліція затримала трьох осіб за фотографію з прапором України.

Про це повідомила Кримська польова місія з прав людини зі слів мами одного із затриманих.

"У той час, коли вони фотографувалися з розгорнутим прапором України, під'їхала поліція і затримала всіх трьох, за використання нецензурної лексики. Після складання протоколу, поліція доставила їх у будівлю суду", - повідомила жінка.

Відомо, що два хлопці і дівчина вирішили відсвяткувати День незалежності України та о сьомій ранку 24 серпня вирішили зробити фото з прапором України на горі Мітрідат в центрі Керчі.

Офіційна причина затримання - прапор України і футболка з тризубом і проукраїнським написом.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Одного з хлопців засудили до 15 діб арешту, іншого - до тисячі рублів штрафу. Розгляд справи дівчини перенесли на 25 серпня.

Читайте також: У Сімферополі затримали представників Українського культурного центру

Нагадаємо, що вчора активістів Сімферополя, затриманих поліцією біля пам'ятника Шевченку, відпустили без пред'явлення претензій.