Керівник громадської організації "Економічний бойкотний рух" Олег Радик звернувся із листом до голови Львівської ОДА Олега Синютки, у якому просить заборонити чиновникам користуватися електронною поштою, що обслуговується російськими серверами.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Просимо Вас заборонити чиновникам, які знаходяться у Вашому підпорядкуванні користуватись електронними поштами на російських серверах.На кшталт mail.ru, yandex.ru, rambler.ru.", – йдеться у офіційному листі від громадської організації, який Радик відправив 25 серпня на адресу Синютки.

У канцелярії Львівської ОДА зазначили, що такий лист від громадського активіста дійсно отримували 26 серпня і скерували його за призначенням – у департамент інформаційних технологій та господарського обслуговування.

"Ми давно наголошуємо на тому, щоб не користуватися продукцією російського виробника", – зауважив у коментарі ZAXID.NET керівник департаменту Владислав Зражевський.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Читайте також: Як російське пиво "косить" під європейське

За словами начальника відділу комп'ютерних технологій ЛОДА Андрія Дуди, Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України ще наприкінці травня цього року розіслала листи із рекомендаціями не користуватися електронними поштовими скриньками та сервісами, які зареєстровані в доменах ru і рф.

Утім за його словами, попри заборону користуватися російськими ресурсами на сервері, який обслуговує ОДА, чиновники знаходять різні способи це робити.

"Ми заборонили mail.ru і rambler.ru. Хоча чиновники знаходять різні викрутаси. Пишуть не "mail.ru", а "bk.ua" і заходять на пошту mail.ru", – підкреслив начальник відділу комп'ютерних технологій.