Голова Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука заявив, що обсяги контрабанди на Донбасі суттєво зменшилися.

Про це він сказав в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Якщо брати в процентному співвідношенні з абсолютною попередньою величиною, то я вважаю, що десь на 70 відсотків. Взагалі на Донбасі", - оцінив він зменшення контрабанди після того, як з нею в середині літа почали боротися зведені групи у складі силовиків і волонтерів.

"Три найбільших перевізники вже взагалі відмовилися від такої діяльності. Дуже багато "приватних підприємців", назвемо їх так, теж відмовилися від цієї діяльності", - додав Тука.

Читайте також: Українським прикордонникам в зоні АТО погрожують через sms

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

За його даними, хабар за проїзд фури з контрабандою через лінію розмежування раніше становила 70-100 тисяч гривень, зараз же - 200-250 тисяч гривень.

Нагадаємо, у вівторок, 25 серпня, зведена мобільна група по боротьбі з контрабандою на Донбасі зупинила вантажівку з 13 тоннами м'яса в кузові, які призначалися для "ДНР".