Сьогодні на території військової частини 3027 Нацгвардії, що в селі Нові Петрівці на Київщині, відбулася церемонія прощання з бійцем, старшим стрільцем Ігорем Дебріним, який помер від осколкового поранення в серце, отриманого в результаті заворушень біля Верховної Ради 31 серпня. Пише "Обозреватель".

На військовому плацу, куди винесли труну з тілом померлого бійця, знаходився військовий оркестр. Батьки Ігоря, а також його сестра, на жалобну церемонію в Нові Петрівці не приїхали - вони чекають труну з тілом свого сина вдома, в Херсонській області.

Читайте також: Ще один поранений нацгвардієць знаходиться на межі життя і смерті

Церемонію прощання відвідав нардеп з Херсонської області Олександр Співаковський. Він висловив слова подяки загиблому Дебріну і його товаришам по службі за мужність, проявлену під час охорони громадського порядку біля парламенту в той фатальний день. "Херсонщина і Україна будуть завжди пам'ятати про тебе і твій подвиг. Спи спокійно", - сказав в прощальній промові Співаковський.

На військовому плацу була оголошена хвилина мовчання. Потім зазвучав військовий оркестр. До труни з тілом бійця вишикувалася черга охочих попрощатися з ним, почали підносити квіти. Відзначимо, що пам'ять Ігоря вшанували маршем, військового салюту не було.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

На жалобній церемонії були присутні кілька сотень бійців Нацгвардії. Як повідомили в командуванні військової частини, 47 бійців з роти, в якій служив Дебрін, перебували біля Ради 31 серпня, а 25 гвардійців отримали важкі поранення в той фатальний день.

Як сказали товариші по службі Дебріна, 9 вересня мало виповнитися рівно півроку з дня призову Ігоря на строкову службу. Бійця поховають у рідному селищі в Херсонській області. Прощання з іншими двома бійцями НГУ відбудеться у четвер, 3 вересня.