У Львові на місці будівництва меморіального музейного комплексу "Територія терору" на проспекті Чорновола, 45, виявили рештки 21 людини.

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Директор майбутнього музею Тарас Чолій уточнив, що рештки знайшли будівельники за межами самого музею. Вони розміщувались під тротуаром на вулиці Чорновола. Він не виключає, що на території, що не входить до музейного комплексу, також можуть бути поховання.

Решти вдалося ідентифікувати. Шість скелетів належать німецьким військовополоненим, а інші - цивільним особам. Усі люди були в'язнями Пересильної тюрми № 25. Вона функціонувала на цій території у 1944 – 1955 роках.

Заступник директора комунального підприємства "Доля" Ярослав Онищук зазначив, що всі рештки належать дорослим людям чоловічої статі. Загиблих клали до ям поспіхом по 4-5 осіб.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Читайте також: У Коломиї затримали злодіїв, які крали рослини на цвинтарі

У похованнях знайшли військові ідентифікаційні жетони, ґудзики німецьких військових одностроїв, фрагменти одягу, німецькі монети, медальйон, обручка, пластмасова підвіска у вигляді собаки.

Рештки німецьких військовополонених передали представництву Німецької народної спілки з догляду за німецькими похованнями у Жовкві. Їх перепоховають на цвинтарі у селі Потелич.

Решту - на Личаківському цвинтарі разом зі всіма людськими рештками, виявленими на спецкладовищі НКВС у Львові.