Декілька десятків містян живим ланцюгом оточили обміліле озеро і вилили в нього принесену воду.

Ініціативна група порятунку парку Перемоги, до якої увійшли кількадесят небайдужих містян, науковців та представників громадських організацій, організували своєрідний флешмоб на березі озера "Кірпічка". Про це повідомляє кореспондент УНН.

Метою акції було привернути увагу міської влади до проблем екотериторії у центрі міста. Люди живим ланцюгом оточили берег обмілілого озера, а потім вилили в нього принесену із собою воду.

Ужгородці проводять не перший подібний протест. Причиною є перспектива затвердження нового генерального плану, в якому рекреаційна зона на озері "Кірпічка" значно менша. Замість дерев і кущів там можуть з'явитися нові багатоповерхівки, торговельні точки, розважальні заклади і навіть хоспіс.

Нагадаємо, що в Ужгородській міській раді на початку літа пройшли громадські слухання щодо відновлення парку Перемоги. Потім процеси відновлення парку біля озера були призупинені через роботи із заміни мережі КП "Водоканал м.Ужгород".

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Читайте також: В Ужгороді загорівся машинобудівний завод

Ця мережа наповнювала озеро водою. Однак ніхто не гарантував, що після ремонту воно існуватиме. Громада висловила різку незгоду зі змінами у генплані міста, а також запропонувала власний проект, який збираються донести до міської влади. Представники останньої на акцію не з'явилися.