У середу, 9 вересня, у Тернополі на вул. Дубовецького, 1, з оркестром, солдатським маршем і польовою кашею відсвяткувала свою першу річницю 44-а окрема артилерійська бригада.

"44-я окрему артилерійську бригаду створили рівно рік тому і вже в жовтні сформували перший підрозділ - гаубичний артилерійський дивізіон, який вийшов у зону виконання завдань у безпосередній близькості з Артемівському. І далі всі підрозділи до квітня вийшли в зону виконання завдань, де знаходяться і понині. Наш підрозділ приймав участь в обороні Слов'янська, Горлівки, Дебальцевого, Попасної, Вуглегірська. Загалом 98% особового складу зараз воює в зоні АТО ", - розповів в. в.о. командира військової частини Валентин Козловець.

Читайте також: Бійцю АТО нахабно відмовили в безкоштовному проїзді у маршрутці

На святі влаштували військово-патріотичний концерт тернопільського муніципального колективу "Оркестр Волі".

Також до річниці приурочили відкриття меморіальної стели з прізвищами 10 військових, які героїчно загинули в зоні проведення АТО. Пам'ятник освятили. Гості, які прийшли на захід, оглянули військові трофеї і спробували кашу з польової кухні.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще