Правоохоронці затримали чоловіка, який заволодів в Івано-Франківську землями оборони вартістю понад 20 мільйонів гривень. Про це інформує прес-служба ГПУ.

"У ході досудового розслідування на підставі ухвали слідчого судді затриманий громадянин України, який з використанням підроблених документів фіктивних фірм шляхом шахрайства заволодів землями оборони в Івано-Франківську загальною площею 12 га і вартістю понад 20 мільйонів гривень", - сказано в повідомленні.

Зловмиснику повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого статтею за шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах.

Зараз розглядається судом клопотання прокурора про обрання цьому громадянину запобіжного заходу - утримання під вартою.

Чоловіку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Читайте також: Шахраї видурювали гроші на відпочинок дітей, прикриваючись Москалем

Відзначимо, землями оборони визнаються землі, надані для розміщення і постійної діяльності військових частин, установ, військово-навчальних закладів, підприємств та організацій Збройних сил України, інших військових формувань, утворених відповідно до законів України.

Нагадаємо, 27-річний львів'янин, який став жертвою шахрайства і втратив майже 40 тисяч гривень. Невідомий зловмисник, який представився працівником податкової інспекції, запропонував за певну винагороду повернути втрачені кошти, які чоловік вклав у фінансову піраміду "МММ".