Сьогодні дядько 23-річного Євгена Корнейко звернувся до племінника, аби той здався до правоохоронних органів. Спортсмен в ніч на 27 вересня біля одного з ресторанів на столичній Борщагівці спровокував сутичку, а потім триста метрів тягнув автомобілем 31-річного Артема Приходька, який врешті і загинув. Артем напередодні повернувся з війни в зоні АТО. З друзями святкував демобілізацію.

"Трапилася страшна історія. Якщо можете – пробачте! – сказав чоловік, який представився Олександром Анатолійовичем. Він пояснив, що батько Корнейко не зміг прийти через високий тиск. – Я і батько хочемо звернутися до Євгена. Де б ти не був, прийди та здайся у правоохоронні органи. Ми не знаємо, де він. Але хочу, щоб почув, зробив правильний висновок і відповів за те, що скоїв".

Він додає, що родину зараз цькують, а дітям Євгена погрожують вбивством.

"В інтернеті пишуть, що прийдуть і знищать дітей. Але хочу сказати, що ми дуже співчуваємо бійцям, які були на передовій. Родичам Артема. І ми самі в шоці від того, що сталося. Євген, вернись і здайся! Ми не виправдовуємось, і не виправдовуємо його вчинок. І винні мають бути покарані. Те, що сталося, це страшна трагедія. Вибачте!", - сказав дядько.

Читайте також: Ветерани АТО на Майдані вимагають правосуддя щодо вбивства Артема Приходько

Популярні новини зараз
Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Він уточнив, що родина завжди була проти дружби Євгена із Артуром Бірюком. Це теж фігурант вбивства, тричі судимий житель Борщагівки. Дядя заперечує участь племінника в "Антимайдані". Переконує, що той допомагав добровольцям.

В "Київській міській спілці ветеранів АТО" встановили, що злочинне угруповання, до якого входив Євген, півтора роки тероризувало всю Борщаговку.

"Ми отримуємо багато повідомлень від людей, які з ними стикалися. Спортсмени брали участь у боях без правил. Вони могли за незначний борг розстріляти людину з дробовика. Займалися викраденням автомобілів та "тримали" СТО, яке робило "двійників" з вкрадених машин. Жертвами їх нападів були навіть співробітники міліції. Але кримінальні справи не порушувалися. Також, всі тренувалися у спортклубі, якій дружить із харківським "Оплотом". А ті зараз воюють на боці сепаратистів", - уточнили в Спілці.

Корнейко переховується. Та за інформацією ветеранів, змінив зовнішність - збрив бороду. Побратими обіцяють, що пошуки не припинять ані через два, ані через десять років.