Володимир Казарін, професор, завкафедрою російської та зарубіжної літератури Таврійської академії в Криму, був звільнений. Про це пишуть "События Крыма".

Казарін вважає, що його звільняють через його критичні висловлювання про систему вищої освіти півострова і про зміни після анексії Криму.

При цьому, за офіційною версією, його вигнали через те, що він неправильно заповнив документи для участі у виборах викладачів вузу, які проводяться кожні п'ять років.

"Мені сказали, що я не пройшов вибори викладачів і в кінці жовтня буду звільнений. Але я не сильно на цю тему переймаюся. Я більше тридцяти років працював зовсім не в тому університеті, яким сьогодні мій вуз став", - заявив професор.

Читайте також: У Криму затримали українських активістів

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Подальшу свою професійну діяльність він планує продовжити в одному з українських вузів.

Також він зазначив, що тепер система освіти в Криму більше схожа на велику казарму. "Кількість вузів дуже сильно скоротили. Залишився Кримський федеральний університет, інженерно-педагогічний університет, який створили кримські татари, і університет культури, мистецтв і туризму", - підкреслив Казарін.