Сільгоспвиробники Херсонщини, які через блокаду втратили можливість реалізувати продукцію в Криму, готові збільшити поставки товарів в інші області України на 30 тисяч тонн.

Про це повідомляє прес-служба міністерства аграрної промисловості і продовольства України.

"23 підприємства можуть поставити близько 30 тисяч тонн овочевої продукції. У тому числі 4310 тонн моркви, 11400 тонн цибулі, 4740 тонн капусти , 500 тонн буряків, 750 тонн томатів, 6 тисяч тонн яблук і 2-3 тисячі тонн картоплі", – заявляють у міністерстві.

За інформацією департаменту продовольства Мінагрополітики, поставки до Криму становили 10-15% усього аграрного експорту Херсонської області.

Українське міністерство заявляє, що готове підтримати херсонських товаровиробників і сприяти розширенню внутрішнього ринку збуту їхньої продукції.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Читайте також: Фури Roshen намагалися прорвати блокаду Криму - Чубаров

20 вересня розпочалась безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, що прямує до Криму з продуктами і товарами, ініційована лідерами кримських татар.

Ініціатори блокади вважають, що українські компанії повинні припинити торговельні відносини з Кримом, оскільки територія півострова була окупована Російською Федерацією. За словами організаторів акції, вони не будуть пропускати фури в Крим до тих пір, поки не будуть виконані їхні вимоги: звільнення політв'язнів, припинення тиску на незалежні ЗМІ, безперешкодний в'їзд для міжнародних спостерігачів на територію півострова, припинення репресій щодо кримських татар.