Понад 220 об'єктів на території окупованого Криму і Севастополя віднесли до переліку культурних об'єктів федерального значення Росії. Відповідне розпорядження, яке підписав прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв, опубліковано на сайті російського уряду.

Медведєв також доручив мінкультури РФ долучити ці пам'ятники в "єдиний державний реєстр об'єктів культурної спадщини (пам'яток історії та культури) народів Росії".

У переліку, зокрема, опинилися археологічний комплекс "Стародавнє місто Німфей", "Ластівчине гніздо", Царський курган у Керчі, комплекс споруд Воронцовського палацу, комплекс споруд Судацької фортеці, фортеця і печерне місто Чуфут-Кале, Ханський палац у Бахчисараї, Генуезька і Міська фортеці у Феодосії, меморіальні комплекси на Малаховому кургані і Сапун-горі, комплекс споруд палацу Олександра III, низка храмів.

Читайте також: Французький атлас "повернув" Крим Україні

Нагадаємо, раніше президент РФ Володимир Путін прийняв рішення включити пам'ятки і території Національного заповідника "Херсонес Таврійський" до Єдиного державного реєстру об'єктів культурної спадщини народів РФ.

Популярні новини зараз
Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще