На Луганщині затримали групу, яка за вказівкою терористів з "ЛНР" планувала створити у Лисичанську антиукраїнське "підпілля". Про це повідомляє СБУ.

Очолював групу з трьох місцевих жителів колишній десантник, який ухилився від мобілізації до Збройних сил України.

Правоохоронці з'ясували, що він планував приєднатися до бойовиків з "ЛНР" та зробити там "кар'єру".

Готуючись до створення підпілля, група передавала терористам дані про місця дислокації підрозділів антитерористичної операції.

Другий член групи займався безпосереднім збором даних. Жінка вивідувала інформацію у військових та персоналу частин ЗСУ.

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Читайте також: У школах Луганщини шукають вчителів-сепаратистів

За шифровану передачу відомостей електронними каналами відповідав професійний комп'ютерник. Інформацію надсилали куратору групи одного з незаконних збройних формувань терористів.

Наразі злочинців затримали та повідомили їм про підозру.

Нагадаємо, днями у Лисичанську правоохоронці також затримали сімох учасників наркоугруповання, яке займалося масштабним виготовленням та збутом психотропних речовин.