Неподалік села Сирниця Овруцького району Житомирської області співробітники Служби безпеки України затриманих п'ятьох рівнян. Вони незаконно видобували бурштин.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Незаконні копачі видобували бурштин-сирець шляхом вимивання породи.

Правоохоронці вилучили на місці у злочинців два автомобілі, водяну мотопомпу кустарного виробництва і пальне для неї. Також чоловіки мали при собі близько 300 метрів пожежних рукавів та інше знаряддя для вимивання бурштину.

Читайте також: На Рівненщині затримали три авто з бурштином

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

За даним правопорушенням відкрито кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу "порушення правил охорони або використання надр".

Нагадаємо, правоохоронці вилучили у Рівненській області у місцевого жителя майже 55 кг бурштину. Нелегальний вантаж перевозили у трьох автомобілях. Загальна вартість бурштину склала 1,8 мільйонів гривень.