Сьогодні у Маневицькому районі Волинської області рекорд - близько п'яти тисяч копачів бурштину за декілька годин переорали 7 гектарів лісу. В міліції кажуть, аби не допустити силового протистояння, весь день намагалися домовитися із старателями. Але ті не були налаштовані на діалог.

Станом на 18.00 правоохоронці припинили незаконну діяльність бурштинокопачів.

Читайте також: Прикордонники на Житомирщині конфіскували 4,5 кг бурштину (фото)

"Ми затримали самих активних і доправили їх до Маневицького райвідділу. Це близько 70 чоловік. Зараз охорону місця незаконного видобутку корисних копалин забезпечують 500 правоохоронців, військовослужбовці Національної гвардії України, добровольчих батальйонів та місцевого населення. Окрім того, на допомогу виїхали спецпідрозділи із інших областей", – розповів начальник Волинської міліції Петро Шпига.

По всьому периметру силовики поставили блокпости, які охороняють територію цілодобово.

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень
Показати ще