На виборчих дільницях в Києві та Київській області спостерігачі від громадської організації "Опора" зафіксували низку перших порушень. Серед них – переплутані між округами бюлетені, недостатня кількість скриньок для голосування, перешкоджання роботі спостерігачів, сторонні особи в приміщенні, де зберігається сейф та інші.

У технічне приміщення комісії, що по вулиці Фрунзе, 117, зайшла стороння особа до кімнати, де зберігається сейф. На представника ОПОРИ, який намагався попередити порушення, накинулись спостерігачі від інших організацій.

На ранковому засіданні комісії, яке знаходиться в Київській лікарні №10, з'явився новий член комісії, а чинні члени комісії 20 хвилин не могли вирішити чи має право він приймати присягу. Згодом новий член комісії все ж склав присягу, і голосування почалося вчасно.

Читайте також: Агітація, запізнення, підозри на підкуп – мапа порушень на виборах в Україні

Також, на цій виборчій дільниці члени комісії не знають скільки виборців мають отримати бюлетені для голосування за депутатів Київської міськради. Члени комісії заявили, що отримали від ТВК лише один список виборців, натомість чинна голова Голосіївської ТВК наголосила, що члени ДВК мали самостійно виготовити списки виборців.

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

На великій виборчій дільниці, за адресою вулиця Вербицького недостатньо скриньок для голосування, лише 4, замість 6.

На виборчій дільниці по вулиці Львівська, що в Святошинському районі Києва відмовилась надати спостерігачам копії протоколів про підрахунок голосів, мотивуючи це відсутністю бланків та ксероксу. А це є прямим порушенням Закону України, яке передбачає адміністративну відповідальність.

Також, в на Київщині в селі Юрківка перед початком голосування частина членів комісії зачинилася за дверима, не впускаючи інших членів комісії і спостерігачів. В селі кажуть, що це боротьба за посаду сільського голови. Як наслідок, голосування розпочалося із запізненням.

В Богуславі на одній з дільниць виборці голосували не в своїх виборчих округах. На цій виборчій дільниці комісія переплутала бюлетені зі списками кандидатів до міської ради в округах №6 і №7. Тому виборці голосували не за тих кандидатів, які балотуються на їхніх округах. Помилку з'ясували через годину від початку голосування.