Центральна виборча комісія досі не зробила оголошення про визнання виборів у Маріуполі такими, що не відбулися. Це свідчить про перенесення їх дати, можливо на 15 листопада. Про це заявив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський на прес-конференції, пишуть Новости Донбасса.

Він наголосив, що долю надрукованих бюлетенів та дату нових виборів у Красноармійську та Маріуполі має вирішувати ЦВК та Верховна Рада.

Жебрівський прокоментував розмову з Президентом України Петром Порошенко щодо можливості для маріупольців проголосувати ще сьогодні.

"Мені відповіли, що на сьогодні це зробити вже не можливо", - підкреслив губернатор.

Також він вибачився перед жителями Маріуполя та Красноармійська за те, що вони не змогли взяти участь у народному волевиявлені.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Губернатор Донеччини запевнив, що ці два міста обов'язково проголосують за своїх обранців.

У свою чергу голова ЦВК Михайло Охендовський заявив, що Маріупольська територіальна виборча комісія в неділю, 25 жовтня, ще може організувати процес голосування на місцевих виборах.

За словами чиновника, виборчі дільниці в Маріуполі ще можуть відкритися, проте з великим запізненням.

"Але навіть якщо вони відкриються, наприклад, о 18:00, то вибори ще можуть відбутися. Їх результат буде легітимним, і він може бути встановлений територіальною виборчою комісією", - підкреслив Охендовський.

Читайте також: Ми не могли допустити фальсифікацій на виборах в Маріуполі - Порошенко

За його словами, на даний момент ТВК "загнала себе в глухий кут", оскільки законом про місцеві вибори не передбачений варіант рішення, який може прийняти тервиборчком, вже зірвавши голосування у своєму територіальному виборчому окрузі.

"Варіантів виходу з ситуації у самої Маріупольської комісії на цей момент законних немає, крім одного - прийняти виборчі бюлетені, передати їх дільничним виборчим комісіям та забезпечити проведення голосування. В іншому випадку - кримінальна відповідальність, передбачена статтею Кримінального кодексу України за перешкоджання в реалізації виборчих прав громадян України ... до 7 років позбавлення волі ", - зазначив Охендовський.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко закликав Верховну Раду найближчим часом призначити нову дату виборів у Маріуполі до кінця поточного року.