За період проведення виборчої компанії міліція Донецької області зареєструвала 346 повідомлень про порушення виборчого процесу.

Наразі, 103 звернення залишаються на розгляді, 95 з яких надійшли вчора, у день голосування. Найбільше з них надішли з Маріуполя - 23 та Краматорська - 27. По 10 з них відкриті кримінальні провадження, тривають слідчі дії.

Прес-служба МВС заявляє, що голосування у Донецькій області пройшло спокійно. "Незважаючи на спроби окремих політичних сил втягнути міліцію у політичний процес та дестабілізувати ситуацію, грубих порушень громадського порядку не допустили" - йдеться в повідомленні.

Начальник МВС в Донецькій області заявив, що у мирному Маріуполі лунали заклики брати у руки зброю та порушувати громадський порядок, були зафіксовані факти провокування співробітників міліції.

Читайте також: Спроба РФ створити "п'яту колону" в Україні зазнала краху - Президент

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Але ми вистояли та довели, що міліція – аполітична та не втручається у політичні процеси. Спроби дестабілізації ситуації були припинені, масових безладів та порушень громадського порядку не допущено ні в Маріуполі, ні в інших містах регіону" - підкреслив В'ячеслав Аброськін.

У Маріуполі зареєстровано 147 повідомлень про порушення, пов'язані з виборами. Найчастіше слідчо-оперативну групу міліції викликали учасники виборчого процесу до приміщення типографії, де друкувалися бюлетені. Не дивлячись на спроби окремих громадян порушити громадський порядок, наприклад у ніч з 18 на 19 жовтня під час подій, що розгорталися біля приміщення типографії, правоохоронцям вдалося попередити конфлікт та запобігти тяжким наслідкам.