Проект "Репортер відкритого суду" у Львові закликав містян знімати судові засідання на камеру. Кожен громадянин може взяти участь у конкурсі до 30 листопада, пише ZAXID.NET.

Відповідно до закону України "Про забезпечення права на справедливий суд", який набрав чинності наприкінці березня цього року, усі присутні в залі суду можуть без дозволу судді знімати процес на портативні аудіо- та відеозасоби.

Проект створений для того, щоб дисциплінувати суддів та прокурорів, адже наявність камери у суді змінює поведінку учасників засідання.

Станіслав Бартин, один із співзасновників проекту "Відкритий суд", юрист та громадський активіст, повідомив, що відеозапис судового засідання, навіть якщо під час процесу не було порушень, можна надіслати на сайт проекту. Особливо активним учасникам конкурсу організатори гарантують призи.

Читайте також: У Львові через місяць з'явиться перший шумозахисний екран

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом
Показати ще

Проект заснований на грантовій основі та фінансується кількома іноземними фондами, а також підтримується кількома громадськими організаціями та Національною асоціацією адвокатів України.

Нагадаэмо, Венеціанська комісія не підтримала ідею щодо звільнення всіх суддів, однак підтримала проект змін до Конституції в рамках судової реформи.