Згідно з українським законодавством, повторні вибори в Маріуполі і Красноармійську мають фінансуватися уже з місцевих бюджетів. Про це в Краматорську на прес-конференції повідомив виконавчий директор Донецької обласної організації ВГО "Комітет виборців України" Сергій Ткаченко, передає Укрінформ.

"У законодавстві прописано, що нові вибори повинні відбуватися за рахунок місцевих бюджетів", - сказав експерт.

Ткаченко підкреслив, що остаточне рішення все одно має прийняти ЦВК і Верховна Рада України.

За його словами, процес виборів у Маріуполі і Красноармійську краще перезавантажити від самого початку і провести в 2016 році.

"Ми закликаємо не проводити вибори 15 листопада в Маріуполі і Красноармійську... Гостре політичне протистояння між різними суб'єктами виборчого процесу створювало на різних етапах виборчого процесу перешкоди, які не можна було подолати правовим шляхом. Тут треба починати все заново, з формування комісій, висування кандидатів, проведення агітації тощо. Інакше ми ризикуємо виправляти або повторити ті самі помилки, які вже були допущені", - заявив експерт.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: Шкіряк звинуватив проросійські сили у зриві виборів у Маріуполі

Нагадаємо, в Маріуполі і Красноармійську голосування на місцевих виборах було скасовано, оскільки тервиборчкоми не ухвалили рішення передати бюлетені на дільниці. Голосування в цих двох містах мало відбутися на 235 дільницях.

Юрій Луценко на понеділок, 26 жовтня, скликав раду коаліції через зрив виборів у Маріуполі і Красноармійську. Однак депутати так і не дійшли згоди і зустрінуться знову на засіданні у вівторок.