Сьогодні, 30 жовтня, відбудеться "Аукціон надій", на якому збиратимуть кошти для реставрації статуї "Ощадність" на музеї етнографії у Львові. Скульптуру, створену понад сто років тому, називають "львівською статуєю Свободи" через її схожість зі знаменитою скульптурою у Нью-Йорку.

Відомі українці виставлять на продаж вироби ручної роботи, сертифікати на послуги, мистецькі речі. Скажімо, дружина міського голови Львова Катерина Кіт-Садова надала для аукціону стародавню шовкову хустину з вишивкою ручної роботи початку минулого століття, а також коралі з муранського скла, інформує прес-служба Університету банківської справи, який організовує аукціон.

За результатами аукціону студенти планують відновити скульптурну композицію "Рільництво. Ощадність. Промисловість", яка вже понад сто років не реставрувалася. За попередніми підрахунками, вартість проекту становитиме близько мільйона гривень.

Читайте також: Австрієць переробить фабрику повидла у Львові в арт-проект

Нагадаємо, благодійний проект "Аукціон надій" проводиться з 2006 року і є однією з наймасштабніших молодіжних доброчинних акцій в Україні. За дев'ять років організатори зібрали понад два млн гривень на добрі справи.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще