Ізоляція Донбасу від решти території України поглиблюється. Про це попереджає комісар Ради Європи з прав людини Нільс Муйжніекс у своїй доповіді про гуманітарну ситуацію на сході України.

Інтерв'ю з ним публікує російське видання "Коммерсант".

"Гуманітарна ситуація на Донбасі стала гіршою, кількість уразливих прошарків населення зросла, тимчасово переміщених осіб побільшало. Потреби населення не задовольняються", - розповідає Муйжніекс.

Але іще більше занепокоєння в нього викликає ізоляція мешканців територій, контрольованих сепаратистами. Зокрема, там не видають свідоцтва про народження та дипломи, які б визнавалися в інших регіонах. У цьому винні обидві сторони, вважає комісар, але важче працювати із самопроголошеними "ДНР" та "ЛНР" - їхні лідери з підозрою ставляться до роботи гуманітарних організацій.

Читайте також: Потрібно тиснути на Росію і сепаратистів, щоб повернути Донбас - Нуланд

Популярні новини зараз
Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Якщо дорожите субсидією – не ігноруйте: що треба робити, щоб залишитися з допомогою Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

А от щодо прав людей, які переїхали з Донбасу до інших регіонів України, Муйжніекс закликає Київ працювати активніше, аби полегшити життя переміщеним особам. "Ми бачили потужну реакцію з боку громадянського суспільства, регіональної влади та бізнесу, але не бачили необхідної керівної центральної ролі уряду", - констатує комісар в інтерв'ю російському виданню.