У Рівненській області поблизу села Буда Рокитнівського району під час проведення земляних робіт в полі чоловік знайшов авіаційну бомбу. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

До приїзду рятувальників місце знахідки охороняли працівники міліції. Піротехніки Державної служби з надзвичайних ситуацій встановили, що це 250-ти кілограмова авіаційна бомба німецького виробництва часів війни.

У ДСНС повідомили, що авіабомба SC-250 перебувала у бойовому стані та становила серйозну загрозу для місцевих жителів. Тим паче, що неподалік від місця знахідки з однієї сторони знаходиться пасовище та ставок, з іншої - лісовий масив та сільська дорога.

Читайте також: На пляжі в Одесі виявили авіабомбу

Кількість вибухової речовини у тротиловому еквіваленті становила 120 кілограмів, а радіус ураження авіаційної бомби, при можливому вибуху, сягнув би більше півтора кілометра.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Зважаючи на вкрай незадовільний стан боєприпасу та неможливість безпечного транспортування, піротехніки знешкодили авіабомбу безпосередньо на місці.

Нагадаємо, з початку року у Рівненській області піротехніки знешкодили 848 вибухонебезпечних предметів.