У четвер, 5 листопада, у Львові магазин Roshen демонтував свою вивіску. Станом на 17:30 з фасаду магазину зникли літери "Roshen", але надбудований над входом "дашок", де була розміщена вивіска, ще залишається. Про це повідомляє ZAXID.NET.

Раніше, 15 жовтня, управління охорони історичного середовища Львівської міськради скерувало до магазину Roshen офіційне попередження з вимогою демонтувати вивіску, яка була встановлена незаконно та без необхідних дозволів. Сьогодні закінчувався 15-денний термін, протягом якого адміністрація магазину могла прибрати вивіску добровільно.

За словами, керівника відділу регіонального розвитку Roshen Михайла Судорженка, проект нової вивіски вже був розглянутий управлінням охорони історичного середовища та отримав погодження. Нову вивіску встановлять, як тільки вона буде готова.

За словами очільниці управління охорони історичного середовища ЛМР Лілії Онищенко-Швець, нова вивіска буде встановлена на фасаді будівлі, а не на окремому "дашку", як це зробили спочатку.

Чинний міський голова Львова Андрій Садовий заявляв, що комунальні служби міста демонтують незаконну вивіску нового магазину Roshen, якщо компанія президента Петра Порошенка не зробить цього сама у термін, визначений законом.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Читайте також: У Львові через місяць з'явиться перший шумозахисний екран

Нагадаємо, що у центральній частині Львова, що перебуває під охороною ЮНЕСКО, заборонене встановлення будь-яких рекламних конструкцій, що псують цілісний архітектурний образ цієї частини міста. Дозволи на встановлення вивісок погоджуються в управлінні охоронни історичного середовища ЛМР.