У суботу, 7 листопада, біля Запорізької міськради відбулася акція, організована громадським рухом "Ми запорожці".

Про це повідомляє Радіо Свобода.

За словами організаторів, вони виступають проти спроб бізнесмена Ріната Ахметова закріпити свій вплив у місті через "свого" кандидата на посаду мера – самовисуванця Володимира Буряка, головного інженера металургійного комбінату "Запоріжсталь". Це підприємство входить до холдингу "Метінвест", складової частини групи СКМ Ріната Ахметова.

"Прямий зв'язок між Ахметовим і Буряком в тому, що один є власником "Запоріжсталі", а інший є головним інженером "Запоріжсталі". Є дуже велика загроза, що люди Ахметова прийдуть до влади у Запоріжжі. Це нам не потрібно, бо ми не хочемо другого Донецька. Ми хочемо жити в Запоріжжі, щоб запорізькі люди керували нашим містом. Ми всі бачили, до чого призвело те, що Ахметов захопив Донецьк", – розповіла організатор акції Юлія Кривенко.

Читайте також: АМКУ відзвітував про просування справи проти компанії Ахметова

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

У мітингу взяли участь близько сотні городян. Під час акції усіх охочих пригощали салатом із буряка. Також учасники заходу натерли і викинули у смітник варений буряк.

15 листопада у другому турі виборів міського голови Запоріжжя змагатимуться представник пропрезидентської партії "Солідарність" Микола Фролов та самовисуванець, головний інженер комбінату "Запоріжсталь" Володимир Буряк.