Понад 2 тисячі дітей із українського Сходу чекають листів від своїх однолітків із Західної України.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу "24".

Така ідея виникла у львівських переселенців. Донеччанка Діана разом із подругами вже кілька днів у Львові сортує, читає і відправляє сотні листів.

Переселенці отримали величезні пакунки з тисячами листів від дітей із сірої зони. Кожен з цих листів - велика історія маленької людини. Вони пишуть ще невідомим для них хлопчикам та дівчаткам зі Львова.

Волонтери настільки перейнялися, що власну квартиру, у якій мешкають у Львові, перетворили на пекарню. До кожного листа прикріпляють пряника.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Втім, листів зі Сходу надійшло неочікувано багато. І тепер жінки переймаються, чи вистачить грошей, аби смаколиків вистачило всім. Кажуть: бракує і листів від львівських дітей.

Писати листи вже взялися у львівській СШ №48. І хочуть, щоб дружба з однолітками зі Сходу була не лише на папері - вони вирішили запросити дітей з Горлівки до Львова на різдвяні свята.

Читайте також: В пунктах прийому "Добрі речі" просять про допомогу (фото)

Волонтери кажуть: у листах зі Сходу діти найчастіше розповідають про війну. Діляться спогадами про обстріли, канонади і мертві міста. І згадують про щасливі моменти дитинства. Львівські школярі у відповідь пишуть про свій прожитий день і обов'язково залишають на папері слова підтримки.

Нагадаємо, що дітей з українського Сходу регулярно запрошують у західні області – у Львів, Чернівці, Карпати, курорти Галичини та Закарпаття. Зокрема, на новорічні та різдвяні свята приїде кілька тисяч школярів з Донеччини та Луганщини.