В Українському центрі оцінювання якості освіти повідомили про зникнення бази електронних тестових завдань для незалежного тестування.

Про це розповів директор центру Вадим Карандій - передає Тиждень.

Він підкреслив, що співробітники УЦОЯО звернулися за допомогою до фахівців. Але, на жаль, вони констатували, що серед вилученого обладнання знайти банк тестових завдань не вдалося.

Раніше правоохоронці вилучили деякі сервери центру, тим самим порушивши багато каналів зв'язку. Вадим Карандій вважає, що скоріше за все, банк данних знаходився на ресурсі центру до якого наразі доступу немає.

Тепер співробітники Центру оцінювання якості освіти разом із запрошенням зовнішніх виконавців - викладачів університетів, вчителів, вчених вимушені створювати нові завдання для проведення тестування у 2016 році.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Варто нагадати, що влітку Генпрокуратурою під час обшуку були виявлені факти корупції серед чиновників Міносвіти. Також СБУ знайшла докази незаконного втручання у реєстр ЗНО.

Читайте також: Дипломи та атестати терористичних республік визнали офіційно

Після чого, у МВС розглянули оригінали сертифікаційних робіт 23 абітурієнтів, результати яких сфальсифікували.

Вже у листопаді Генпрокуратура надіслала до ректоратів ряду вишів листи про необхідність відрахування студентів, котрі вступили за підробленими сертифікатами про результати тестів.