В Одесі викладач академії зв'язку Микола Валан отримав патент на світлофор, який вміє розповідати анекдоти, повідомляє reporter.od.ua.

Винахідник хоче запропонувати міській владі встановити декілька таких світлофорів в центральній частині, для створення гарного настрою городянам та заохочення туристів.

Валан каже, що його світлофор розповідає анекдоти лише коли горить червоне світло дня пішоходів, на зелене світло – механізм зупиняється автоматично.

Читати також: Водій проігнорував світлофор і зіткнувся з трьома машинами (відео)

Модель світлофора є дуже простою та маловитратною у використанні. Для того, щоб встановити такий світлофор, потрібен лише гучномовець із захистом від потрапляння вологи.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Микола Валан переконаний, що його світлофори служитимуть ще й додатковим захистом для дітей, які часто перебігають дорогу на червоне світло. Таким чином їх вдасться затримувати на місці довше.

Викладача підтримали його колеги по роботі. Модель світлофору поповнила музей вузу. Найближчим часом планують зробити цей музей публічним, бо за роки сумлінної праці в ньому накопичилось чимало цікавих експонатів.

Проректор Одеської національної академії зв'язку ім. О. С. Попова Вадим Каптур наголосив, що звукові світлофори, які вміють розмовляти, є в багатьох країнах світу, однак світлофор, який розповідає анекдоти аналогій в світі не має.