У тарифах за газ українців в наступному році чекає новий сюрприз. Тепер, доведеться платити абонплату за газ, навіть якщо їм і не користувалися зовсім. Про це повідомляє "Сегодня".

Голова "Нафтогазу" заявив, що з квітня наступного року може бути введена абонплата за використання газових мереж. Додаткова платня буде нараховуватися в незалежності від обсягів спожитого газу.

За попередніми даними, абонплата за використання "труби" коштуватиме 17 гривень на місяць, за умови, що у вас є газова плита. Якщо в будинку на додаток до газової плити є і котел на газу, заплатити вже доведеться 29 гривень.

У "Нафтогазі" заспокоїли, що в разі введення абонплати, сам газ для населення подешевшає, оскільки із платіжки викреслять вартість "перекачування", яка складає 10,4%. Таким чином, вартість газу знизитися до 2,85 грн / куб. м в зимовий період, а в літній до 6,45 грн.

Читайте також: Що дорожчатиме чи дешевшатиме в наступному році

Популярні новини зараз
Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Вистачить на воду та хліб: кого з пенсіонерів поставлять на межу виживання
Показати ще

Введення абонплати затвердив закон про ринок газу, який набув чинності в жовтня. За словами експертів, така абонплата - це норма для Європи. Вона буде вигідна для тих, хто газом опалює будинок, так як це знизить вартість 200 кубів газу з 720 гривень до 599.