Міністерство оборони України доручило військовим комісаріатам виключити ряд пунктів з "Довідки про сім'ю призовника".

Про це повідомила прес-служба уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської. Саме вона звернулася до Міноборони з відповідною вимогою.

Зокрема, з анкети призовника вилучили пункти про національність та майновий стан. "Відомості про "національність","оклад","стан здоров'я","майновий стан призовника" вилучені з тексту бланків довідок", - сказано в повідомленні.

Читайте також: В Україні стартував осінній призов

Всі бланки, які не відповідають новим вимогам, мають вилучити і знищити. На думку омбудсмена, збір таких відомостей у призовників суперечить закону "Про захист персональних даних".

Популярні новини зараз
Індексація зарплат в Україні: коли чекати і на скільки перерахують виплати в 2024 році Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Нагадаємо, в листопаді пройшов осінній призов на строкову службу в Збройних силах України. Призов в Україні скасували в 2013 році, проте влада вирішила його відновити через російську агресію.