На одній з найвищих вершин України – горі Піп Іван Чорногірський – розпочав роботу пункт добровільної рятувальної служби.

Неймовірні фотографії з засніжених Карпат виклав на своїй сторінці у Facebook волонтер-рятувальник з Івано-Франківська Роман Сус.

Рятувальний пункт розташований у одному з приміщень напівзруйнованої обсерваторії "Білий Слон". Усі рятувальники є досвідченими альпіністами, які здобули необхідні навики під час проходження спеціального вишколу.

Читайте також: Як виглядали Карпати 30 років тому (фото)

Піп Іван Чорногірський, відомий також як Чорна Гора або просто Піп Іван є однією з найвищих вершин в Українських Карпатах. Її висота складає 2028 метрів над рівнем моря. Розташована на південно-східному кінці головного хребта масиву Чорногора, на межі Івано-Франківської та Закарпатської областей.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК
Показати ще

На вершині стоїть напівзруйнована астрономічно-метеорологічна обсерваторія, яка діяла у 1938-1941 роках. Це найвище розташована будівля на території України, в якій постійно жили та працювали люди.