В Україні одними із найбільш заможних людей виявилися члени Вищої ради правосуддя. Працюючи всього по чотири години на день, наприкінці місяця вони отримують чималу зарплату – близько 200 тисяч гривень.

Про це повідомляють "Наші гроші".

Головне завдання членів ВРП – вчасно розглядати скарги на суддів та виносити відповідні рішення, втім, навіть із цим вони не завжди справляються. Протягом одного робочого дня, який триває переважно із 10:00 до 14:00, вони встигають переглянути всього вісім питань.

Найчастіше скарги стосуються злочинів так званих суддів Майдану. Саме вони під час Революції Гідності обирали запобіжний захід для активістів у вигляді утримання під вартою, а також забороняли мирні зібрання.

У 90% випадків ВРП відмовляє у відкритті справи щодо дисциплінарних порушень, хоча офіційно строки притягнення до відповідальності збігають за два місяці.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

За словами юриста Романа Маселка, кожного дня працюють максимум п'ять суддів, які також дуже часто переносять засідання або взагалі відмовляються відкривати кримінальне провадження.

При цьому заробітна плата у сотні тисяч гривень їм нараховується щомісяця, незалежно від результату та обсягів виконаної роботи.

Нагадаємо, раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що посол США в Україні Джеффрі Пайєтт заявив, що більшість корумпованих суддів досі перебувають на посаді, попри закон щодо люстрації судової влади.