Вчені з Каліфорнійського університету виявили, що різні жанри комп'ютерних ігор мають різний вплив на людину. За їх твердженням, аркадні ігри та шутери є більш корисними для мозку, ніж головоломки, як це прийнято вважати.

Дослідники спостерігали за ігровим процесом геймерів. Вони грали у такі відомі ігри, як Wolfenstein, GTA, Minecraft, Angry Birds та The Sims. У цей час нейрофізіологи фіксували реакцію мозку гравців.

Виявилось, що казуальні ігри та карти не впливають на роботу мозку позитивно. Вони не стимулюють розвиток когнітивних здібностей.

Під час проходження стрілялок та аркадних ігор мозок гравця демонструє чудові показники. Вони аналогічні спеціальним іграм, що направлені на розвиток.

"Стрілялки виявилися пов'язані з поліпшеною увагою до деталей, прискоренню обробки інформації в мозку і з рядом інших когнітивних функцій, в тому числі і з розвитком умоглядного зору і уяви. Що цікаво, ігри на кмітливість зазвичай втілюють у собі досить мале число цих властивостей", - з'ясували вчені.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Читайте також: Новим безпілотником можна управляти рухом голови (відео)

Однак дослідники запевняють, що ці ігри мають і негативний бік. Вони відволікають дітей від навчального процесу, тому зловживати ними не можна.