Якби Мйольнір існував в реальності, то ніхто б з нас, крім Тора, не зміг його підняти. Інженер-електрик Аллен Пан в якості хобі займається створенням "фантастичних речей у реальному втіленні". Він вирішив створити свій власний молот бога Тора.

Він, на жаль, не може викликати грім і блискавки та літати як бумеранг. Але молот дійсно працює, так як тільки Пан здатний його підняти. Принаймні, поки той перебуває на металевій поверхні.

Аллен не є сином Одіна і при реалізації цього проекту йому довелося покладатися тільки на технології. Для того щоб молот міцно тримався на металевій поверхні, щоб його навіть сам Тор не зміг підняти, інженер всередині нього встановив два потужних електричних магніти. Вони, в свою чергу, створюють дуже потужне електромагнітне поле.

Читайте також: Винахідники створили найчорніший матеріал на планеті

Всередині молота встановлені батарейки, які підключаються до електричної плати Arduino Pro Mini, напівпровідникове реле, а також сканер відбитків пальців.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Коли хтось тримається за рукоятку Мйольніра, активуються магніти. Вони сильно притягують молот до металевої поверхні. Пан же може піднімати молот завдяки маленькому секрету - сканеру відбитків пальців. Він розпізнає його дотик і деактивує магнітне поле. Для цього потрібно тільки потримати великий палець на сканері, і магніти відключаться.