Автомобіль, який їздить дорогами та плаває як човен, створив 73-річний мешканець міста Жидачів, що на Львівщині. Чоловік працював над своєю диво-машиною чотири роки.

Йосип Гринишин усе життя пропрацював водієм, тож добре розуміється на автомобілях. За основу він взяв Volkswagen Passat і доукомплектував його різними деталями. Деякі навіть придумав сам, йдеться в сюжеті на телеканалі "24".

"Це все різні деталі: мотор з 21-ї "Волги". Радіатор цей з УАЗа взятий, одним словом самодіяльність", – розповів винахідник.

"Це коробка перемінних передач, це ручне гальмо. Це на воді управляти кермом, робити повороти", – пояснив Йосип Гринишин.

Щоб машина плавала по воді, Йосип Гринишин сконструював спеціальний гвинт та важелі до нього.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Подивитись на тест-драйв на воді прийшло пів-Жидачева і машина його пройшла успішно.

Читайте також: Українські винахідники створили автодвигун на воді

"Я займався електрообладнанням, трохи були проблеми. Мотор від однієї машини, датчики, панель приборів з ЛАЗа, зовсім інша. Кузов теж інший зовсім, вимикачі з іномарок", – додав друг винахідника Ярослав Макарик.

Автомобіль-човен розвиває швидкість до ста двадцяти кілометрів на годину, на воді – до двадцяти кілометрів. Винахідник на цьому не збирається зупинятись, наступний етап вдосконалення – зменшити витрати пального і встановити газове обладнання.