Вперше в історії України документальний фільм режисера Євгена Афінеевского "Зима у вогні" потрапив у шорт-лист номінації на "Оскар".

Фільм розповідає про ключові події, що трапилися два роки тому на майдані.

"Знай" поцікавився, як в 2015 році українці позиціонували Україну в світі.

Жіночий хор "Оріана"

Одеський жіночий хор "Оріана" гідно представив Україну на одному з найпрестижніших світових хорових конкурсів - 13 International Choir Competition Flanders-Maasmechelen 2015. У конкурсі брали участь учасниці з Латвії, Індонезії, Німеччини, Бельгії, Словенії та Голландії. Одеський хор став переможцем у кількох номінаціях. Зайняв 1 місце в категорії "однорідні хори". Дівчата завоювали спеціальний приз за краще виконання обов'язкового твору бельгійського композитора.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Молодіжний жіночий хор "Оріана" - аматорський колектив, який існує з 2008 року. Очолює його Галина Шлапак. Виступають вони з українським фольклором, духовою музикою, класикою і сучасною музикою.

"Ми хочемо щоб в усі світі Україна асоціювалася не з війною і Кримом, а зі справжнім мистецтвом", - каже Галина Шпак.

Анна Тринчер

14-річна українка Аня Тринчер представила Україну на "Дитячому Євробаченні - 2015" 21 листопада в столиці Болгарії Софії.

Дівчина з Києва. Вона - учасниця проекту "Голос. Діти ". Перший виступ Анни відбувся на конкурсі "Київ Арт Тайм". Співає дівчина з 9 років і мріє стати співачкою відомою на весь світ.

На "Дитячому Євробаченні -2015" Ганна представляла Україну з піснею "Почни з себе" і посіла 11 місце. Тринчер стала єдиною конкурсанткою чия пісня була не тільки українською мовою, а й англійською, на якій пролунав останній куплет. Журі і телеглядачі, були вражені не тільки її піснею, а й номером. На сцені вона виступала в довгій сукні з розрізаної спідницею. Туди ж організатори пустили дим - так створилася ілюзія, що дівчинка стоїть на хмарах. Аня посіла 11-е місце.

Читайте також: ТОП-7 будинків Києва, в яких квартиру краще не купувати

"Я дуже засмутилася, коли почула результати, але потім це пережила і зараз вже все добре. У мене є мета, я до неї йду і розумію, що результати можуть бути не такими на які сподіваєшся", - зізналася Анна.

Зараз у Ганни багато планів та ідей. Вона збирається взяти участь у багатьох українських та зарубіжних конкурсах. Мрія дівчини заспівати дуетом з Наталею Могилевською.

Віктор Постол

Киянин Віктор Постол, якому 31 рік, нокаутом у десятому раунді переміг аргентинця Лукаса Матісса і завоював вакантний титул чемпіона світу за версією WBC в першій напівсередній вазі.

Перша половина поєдинку була рівною. Після хід бою змінився. Віктор вперше проводив бій такого рівня, але починаючи з 4 раунду він став діяти впевненіше, тримаючи Матісса в стилі Володимира Кличка на відстані і ухиляючись від сильних ударів аргентинця. У самому кінці 10 раунду Віктор закінчив бій, пославши суперника в нокаут.

"Хочу віддати належне Матіссу - він дуже серйозний суперник. Про нокаут я, звичайно, думав, але не зациклювався на ньому. Я зрозумів, що можу його нокаутувати, а удар прийшов сам", - сказав після бою Віктор журналістам.

Такий результат бою став несподіваним і для Матісса. Лукас Матісса вперше програв достроково. Українець Віктор Постол виграв 28-й бій і продовжує залишатися непереможеним. Тепер Україна має трьох чемпіонів світу - Володимира Кличка, Василя Ломаченка і Віктора Постола.

Олена Трибрат

Зараз Україну на міжнародному конкурсі краси "Місіс Світу-2015" в Китаї представлявляє Олена Трибрат. Особливість конкурсу в тому, що всі учасниці - заміжні жінки і матері, а також займаються благодійністю.

31-річна Олена Трибрат народилася в Кишиневі, росла в Ізмаїлі. За професією красуня психолог-консультант, закінчила Християнський Університет в Одесі, працює моделлю з 13 років, навчала 5-річних дівчаток мистецтву дефіле. Вона заснувала благодійний фонд "Україна за мир і любов у родині".

Разом з чоловіком Володимиром виховує 2-річного сина.

"Я хочу створити образ нашої української жінки з внутрішньою красою. Адже наші жінки найкрасивіші, добрі, господарські. Ми прекрасні мами і відмінні господині. Найцінніше для нас це сім'я і наші традиції ", - каже Олена.

Для участі у конкурсі для Олени підготували наряд в національних традиціях під назвою "Дерево життя". Олена також продемонструє одяг двох відомих українських дизайнерів - Оксани Полонець і Марії розсудливо.

У 2008 році "Місіс Світу" стала українська співачка Камалія (Наталія Шмаренкова)

Прапор України в ООН

29 вересня 2015 на засіданні в ООН, українська делегація розгорнула перед Путіним український прапор.

"Наша делегація вийшла із зали перед виступом Путіна. На балконі ми розгорнули перед ним прапор з Іловайська. Хай бачить його ", - написав у своєму Твіттері постпред Києва при ООН Юрій Сергєєв.

Делегація не тільки продемонструвала прапор України, а й повністю проігнорувала виступ президента Росії. Всі українські представники з Петром Порошенком вийшли із залу. На такий крок відреагувала тут же російська делегація на чолі з поспредом РФ на Генасамблеї ООН Віталієм Чуркіним. Хоча перед промовою Порошенко, не всі вийшли із залу. Залишився один дипломат. Потім він пояснив це тим, що хотів послухати українського Президента і почути його позицію.

Але факт залишився фактом - українська делегація на дипломатичному рівні публічно дала по носі Путіну.

Надія Савченко

Представляти ув'язнену Путіна сенсу немає - Надя Савченко для всього світу стала символом незламності й рішучості.

Надія - киянка, її називають гордістю української армії. Вона старший лейтенант української армії. Єдина в Україні жінка пілот бомбардувальника Су- 24 М. Штурман бойового вертольота Мі-24. На війну Надя потрапила в числі добровольців батальйону "Айдар"

Після бою за "Металіст", її захопили в полон терористи і передали РФ. Там її звинуватили у вбивстві російських журналістів і в тому, що вона була снайпером і навідником, а ще незаконно перетнула кордон.

Савченко ж стверджує, що на Донбасі її захопили в полон і переправили на російську територію. Решту звинувачень Надія заперечує. Мін'юст України звернувся до Ради Європи з проханням визнати Савченко заручником Росії. І зажадав звільнити її. Європейський суд з прав людини почав провадження у справі Савченко. Адвокат повідомив, що вона написала заяву про звільнення зі Збройних сил України у зв'язку з тим, що стала депутатом Верховної Ради України.

Для багатьох мирних громадян Надя стала кумиром - листи їй пишуть з усього світу, а українці чекають свою тендітну і сильну героїню додому.

Олег Верняєв

Житель Донецька Олег Верняєв на чемпіонаті Європи в Монпельє з гімнастики взяв перше місце і став золотим призером.

Найбільш вдалими для нього стали вправи на брусах, кільцях і коні. "Мені завжди подобалися кінь і бруси, але я намагаюся і кільця "підняти", і удосконалити стрибок".

Читайте також: ТОП-12 маловідомих фактів про гривню

"Працездатність у нього була величезна, ось так трудився він день у день і показав перший результат" - розповідає головний тренер збірної України Юлій Куксенков.

Сергій Лойко

Навесні-2015 Лойко отримав престижну американську премію - The Bob Considine Award, яка присуджується за краще висвітлення міжнародних подій.

Іноземний журналіст українського походження під час запеклих боїв перебував у донецькому аеропорту (ДАПу).

Знімки "кіборгів", зроблені Сергієм Лойко, облетіли всі світові інформаційні агентства, а сам Лойко написав чудову книгу про те, що побачив на власні очі - "Аеропорт".

Сергію вдалося описати українську національну трагедію в романі, де присутні безліч сюжетних ліній.

Консультантами роману стали відомі військові - герої негласної війни Москви з Києвом.

"Книга вийшла у видавництві "Брайт Букс"російською і українською одночасно. Перший тираж був 4 тис. російською і 6тис. українською. Я не хочу хвалитися, але книгу буквально змели з полиць. 10тис. для України - гігантський тираж, він розійшовся в перші два дні. Я дуже хочу, щоб російський читач прочитав роман. Він не про донецький аеропорт. Аеропорт - це головний герой книги, символ цивілізації, яку людина будує роками, а потім за 242 дня зі зброєю в руках руйнує, вона падає йому на голову і хоронить його, - розповів Лойко.

Андрій Косташ

8-річний хлопчик прославився на весь світ своїми спортивними досягненнями. За 2,5 години Андрій віджався 4 тис. разів. І тим самим поставив рекорд в Україні в 2014 році. А в 2015 році переміг на фестивалі "Free Games", де з жиму штанги перевершив навіть дорослих важкоатлетів.

Андрій знімається в кіно. Але основні надії хлопчик покладає на спорт.

"Андрій завжди любив спорт. З раннього дитинства він займається карате, плаванням, спортивною гімнастикою, пауерліфтингом. Завзятості вистачає на все. Ми всіляко його підтримуємо і пишаємося його досягненнями ", - розповідає тато маленького спортсмена.

Окрім спорту і кіно, хлопчик відмінно вчитися в школі. А сам Андрій каже, що хоче бути у всьому кращим. Його кумири Джекі Чан і Арнольд Шварцннегер. Хлопчик мріє добитися таких же успіхів як вони, і в спорті і в кіно.

Олена Маньякова

Харків'янка Олена Маньякова завоювала абсолютну перемогу на конкурсі "Місіс Планета - 2015" у Болгарії 20 червня.

У конкурсі взяли участь Україна, Австралія, Сінгапур, Латвія, Малайзія, Росія, Нігерія, Польща, Болгарія, Південна Африка.

Олені 40 рок. Вона одружена і виховує 11- річну дочку. Жінка встигла здобути дві освіти за спеціальностями кондитер і менеджер з персоналу. Сім'я займає активну соціальну позицію: всі разом подорожують, займаються дайвінгом, парашутним спортом, допомагають місцевій школі з технічним і освітнім оснащенням. Маньякова регулярно дає безкоштовні майстер-класи талановитим дітям, допомагає їм у підготовці у різних конкурсах і фестивалях.

При оцінюванні учасниць журі звертали увагу не тільки на зовнішні дані, але і на особисті досягнення у сфері кар'єри, сім'ї та благодійної діяльності. В рамках конкурсу пройшли вечірка знайомств, інтерв'ю з журі, показ мод, презентація номерів талантів.