У Дніпропетровську чоловіків призовного віку "ловлять" на вулиці і відвозять у військкомат на медкомісію.

При цьому воєнкоми стверджують, що рішення чи погоджуватися їхати з ними, чи ні - цілком на боці призовників, повідомляє Сегодня.

Так, кілька днів тому в місцеву міліцію звернулася Людмила Бережнюк зі скаргою. За її словами, її чоловіка Дмитра насильно не випускали з військкомату вже кілька днів.

Рано вранці, коли її чоловік йшов у супермаркет, його зупинили воєнкоми і попросили проїхати з ними. Після чого Дмитра та кількох інших чоловіків привезли до військкомату Амур-Нижньодніпровського району, де вони пройшли медкомісію, і їх визнали придатними.

На питання про утримання чоловіків у військкоматі прес-офіцер міськвідділу міліції Ганна Старчевська відповіла, що Дмитро Бережнюк знаходиться в установі за власним бажанням.

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Читайте також: У Дніпропетровську поховають 16 неопізнаних вояків

"Вчора до нас звернулися його родичі, а вже сьогодні він знаходиться в одній з військових частин. Чоловік придатний до служби", - зазначила міліціонер.

При цьому в обласному військкоматі відзначили, що чоловіків ніхто насильно не утримує.

"По області більше тисячі ухильників. Відповідно до закону, повістки можна вручати в світлий час доби в будь-якому місці. Дійсно, чоловікам можуть запропонувати проїхати на автобусі відразу у військкомат і пройти медкомісію, але це всього лише пропозиція. Ніхто нікого насильно не везе і не утримує ", - повідомили в обласному військкоматі.

Також у міліції стверджують, що у випадку дійсно насильного утримання військовозобов'язаних у військкоматі, порушать кримінальну справу. Зараз же деталі інциденту уточнюють.