Українці з початку 2015 року та до червня заплатили в державний бюджет 4,1 мільярда гривень військового збору.

Про це повідомляє ДФС України, передає ZIK.

У відомстві зазначили, що лише за перший місяць літа українці віддали близько 796,6 мільйона гривень на потреби армії.

Нагадаємо, що військовий збір ввели у серпні 2014 року як додаткове джерело фінансування і підтримки армії, яка виконує завдання у зоні проведення АТО в Донецькій і Луганській областях.

Кабмін визначив, що ставка збору становитиме 1,5% доходів, що підлягають оподаткуванню. Незважаючи на це чиновники Міноборони постійно вимагають від уряду збільшення фінансування на потреби військових.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Більшість тендерів на закупівлі для ЗСУ мало право вигравати лише Міноборони, поки волонтери за сприяння засновника "Крила Феніксу" Юрія Бірюкова не вибороли право на участь в міжнародних закупівлях для бійців АТО.

Читайте також: Воїни із зони АТО передали привіт "ухилянтам"

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Арсеній Яценюк нагадав, що українці з серпня і до кінця грудня сплатили до бюджету 1,885 мільярдів гривень військового збору.

Незважаючи на це додаткові витрати на оборону й армію, в порівнянні з 2013 роком зросли на 15,6 мільярдів гривень.