Мешканці Краснинського району Смоленської області мішками забирають фрукти з полігону, де знищується санкційна продукція.

Про це 7 серпня повідомляє місцеве видання "Робочий шлях".

З 6 серпня на полігоні біля села Високий Холм в Краснинському районі почали знищувати санкційні продукти, що ввозяться з країн Євросоюзу. Побувавши там журналісти видання розповіли, що полігон завалений персиками і помідорами. Помідори повністю знищені, однак персики придатні для вживання. Місцеві жителі забирають їх з полігону в мішках.

Читайте також: Майже 90% росіян виступили проти знищення санкційних продуктів

Один з місцевих жителів розповів, що з персиків вийде відмінна самогонка.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Раніше в п'ятницю Россільгоспнагляд повідомив, що указ президента Росії про знищення санкційної продукції діє на недобросовісних постачальників. Число фур з продуктами на окремих напрямках знизилося більш ніж удвічі.

Так, якщо до 6 серпня в ППУ "Червона гірка" проходження вантажів досягало 170 автомашин на добу, то сьогодні кількість автомашин становить не більше 70. Абсолютна більшість з них - вантажі білоруського походження. "Очевидно, причиною цьому став факт знищення 6 серпня 70 тонн заборонених фруктів і овочів", - вважає Россільгоспнагляд.

Напередодні набув чинності указ Володимира Путіна, який зобов'язує Россільгоспнагляд конфісковувати і знищувати продовольство, ввезене в країну в обхід ембарго. За перший день наглядовий орган повідомив про десятки випадків виявлення продукції, що викликала підозри. Виявлено 400 тонн, знищити встигли 290 тонн.